Forum wyłączy się za:
Aktualnie trwają dwa konkursy w którym do zdobycia są Magazyny Pokemon! Pierwszy tutaj: Wydanie Specjalne, a drugi tutaj: Wydanie Zwykłe. Zapraszam do uczestnictwa!
Wypełnij ankietę dotyczącą forum i jego przyszłości KLIKAJĄC TUTAJ

🌈 Jaka jest Wasza ulubiona generacja Pokémon?

19
av 699cd790a7a7e Konto Pokefana★ 190⚡ 160
Hej wszystkim! 👋

Trochę zainspirowany poprzednimi tematami mam dla Was pytanie:
która generacja Pokémon jest Waszą ulubioną i dlaczego? 🤔

Dla mnie numer jeden to Generacja V (Black & White / Black 2 & White 2). Uwielbiam ją za to, że miała najdojrzalszą fabułę – Team Plasma nie był po prostu „zły”, ale miał swoje racje, a sama historia o wolności Pokémonów była wtedy czymś naprawdę świeżym. 💡

Do tego Unova miała świetne projekty Pokémonów (Krookodile, Chandelure, Volcarona – same legendy!) i najlepszą muzykę bitewną w całej serii. 🎶

A jak u Was?

Wolicie klasykę z Johto lub Kanto?

A może klimat Aloli czy otwartość Paldei?

Dajcie znać, która generacja skradła Wasze serce i które Pokémony z niej kochacie najbardziej! 💬
sticker TR Sierra
av 699cd790a7a7e
⚡ 160

Odpowiedzi (5)

700
av 6988f5cdbf997 Saitonashi★ 100⚡ 524
Generacja 3, Hoenn zawsze w moim serduszku. Mimo, że gen1 to klasyczek, to jednak do gen 3 mam większy sentyment i chyba spędziłem przy ten genie najwięcej godzin i przechodziłem wielokrotnie. Przydał by się jakiś Delta Emerald na Switcha :3
sticker pgo fest 2023 2
av 6988f5cdbf997
⚡ 524
371
av 699b41924a305 🥇 Kondziu★ 517⚡ 721
Dla mnie w sercu zawsze Kanto i hoenn, jednak pod względem ciekawości regionu, fabuły, pokemonów lubię sinnoh i unove.

Unove lubię za eksperyment. Cały nowy pokedex, świeży nowy świat. Fabuła zarówno w 1 i 2 Mroczna, team plasma miał bardzo dobrze zarysowany motyw i tego się trzymali. Liderzy i E4 w unovie jak dla mnie mają bardzo dobry design a w 2 części elesa i jej nowy wygląd + roxie to był
strzał w dziesiątkę. Spędziłem też multum czasu w poke kinie i arenie.

Sinnoh tutaj design liderów fantina, crasher wake czy gardenia. Dodatkowo fabuła w grach była ciekawa zbliżona do hoenn ale ciekawa. Dodatkowo motyw pomocy komuś na danej drodze i podwójne walki były ciekawym motywem. Generacja 4 dała też nam wiele fajnych pokemonów jak garchomp ale i nowych ewolucji jak magmortar czy rhypior
av 699b41924a305
⚡ 721
181
av 699a24d791287 Zuzu★ 11⚡ 443
fav generacja to tak: 1,2,4,5 (nie które pokemony tylko), 6,8
sticker GiftThankyou
av 699a24d791287
⚡ 443
37
av 699cd7bfc6b80 🥈 vulpister★ 415⚡ 526🚩 Admin
Ja jestem ogromnym fanem drugiej generacji. Wszystko przez to, że była to generacja od której zaczynałem i mam do niej największy sentyment. Znam ją na pamięć i najbardziej mi się podoba, zawsze jak tylko mogę to wracam właśnie do niej w grach!
av 699cd7bfc6b80
⚡ 526
793
av 69877d479be54 Lulu★ 111⚡ 645
Raczej gen 3, zostałem dosłownie wychowany przez Emeraldy, ale też po latach po prostu doceniam że wiele bardzo fajnych designow tam było, niestety to czas pre physical special split więc wiele z pokemonów cierpi na syndrom Hoenn special, a tak przy okazji to chciałbym jeszcze napluć na Jotho bo Arceus to na pewno nie brał udziału w stworzeniu tych nieboskich pokemonów ze statami, które są nie do
odratowania
sticker nagano 11
av 69877d479be54
⚡ 645

Odpowiedź

Znaków: 0 / 3000

🛡️ Weryfikacja anty-botowa (Spam Limit)

Ile to jest 4 + 2 ?

WAW Pokemon

WAW Pokemon to prawdopodobnie największy i najlepszy polski serwis fanowski, całkowicie poświęcony światu Pokémon. Znajdziesz u nas bazę kart Pokémon Pocket, a także wywiady, czy felietony. Piszemy nie tylko o grach, ale też o zabawkach, książkach i karciance Pokémon. Od lat tworzymy miejsce, które łączy społeczność Trenerów Pokémon w Polsce i dostarcza im najbardziej aktualnej i kompleksowej wiedzy.

wersja 8.15.1
WAW Pokemon działa od 22.04.2014 r.
Kontaktz nami

Współpraca

Pokemon Special

Serwis prowadzi vulpister – tiktok.com/vulpister × vulpi.pl