Forum wyłączy się za:
Witam serdecznie w czwartym otwarciu forum! Bawcie się dobrze!

Forum wersja 3

849
av 699cd7bfc6b80 🥈 vulpister★ 420⚡ 621🚩 Admin
Kochani witajcie na 3 wersji forum która będzie otwarta 8 dni.

Ostatni tydzień to był czas BARDZO intensywnej pracy, dodałem i zmieniłem mnóstwo rzeczy (przejrzyjcie swój FAQ w swoim profilu), ale najważniejsze nowości i zmiany to:

– Dodałem WSZYSTKIE Pokemony
i niektóre ich warianty (nie wszystkie) – po co ograniczać się tylko do 2 generacji co?

– Zmieniłem Pokedex
– Dodałem DayCare
– Dodałem Walki i Piwnicę Walk (PvP i PvE)
– Dodałem i poprawiłem niektóre ekspedycje
– Dodałem nowe przedmioty do rozwoju i łapania Pokemonów
– Dodałem zmianę w łapaniu Pokemonów – teraz mogą uciec!
– Dodałem Naklejki (jako acziwmenty na forum) które możecie dokładać do postów (jak dołożyłem do tego tu na dole)
– Dodałem pisanie Unownami – jak macie unowny, możecie dokładać stałą wiadomość do wszystkich waszych postów
– Oprócz gwiazdek pojawiły się Wattsy i to one teraz pokazują jacy jesteście silni na forum i od nich zależy odblokowanie niektórych funkcji, czy zwiększenie szansy na shiny Pokemona lub kartę
– Pojawiła się PRZYGODA, polecam sprawdzić!
– Dodałem więcej zadań dziennych stałych i globalnych
– Profil użytkownika dostał Statystyki
– Menu każdego Pokemona w drużynie jest teraz nowe i lepsze (trzeba kliknąć na Pokemona) PS – w Pokedexie też możecie klikać na Pokemony, żeby zobaczyć jak ewoluują
– poprawki w menu bocznym (i pokazywanie menu bocznego w profilu)

I setki mniejszych lub większych zmian na forum, których możecie nie zauważyć na pierwszy rzut oka.

Ponieważ dodatków jest tak wiele, forum może wczytywać się trochę wolniej (zwłaszcza na start po waszych powrotach) i jest tysiąc razy większa szansa że pojawi się wam jakiś błąd – piszcie o wszystkich błędach opisując dokładnie co robiliście, co się stało i czego spodziewaliście się, że powinno się zadziać. Będę naprawiał w trakcie działania forum.

Pamiętajcie, że nadal to etap testów, więc forum może być w tym czasie co jakiś czas na chwile wyłączane, może się wywalić, lub możecie stracić jakiegoś Pokemona, post, czy przedmiot – z góry przepraszam i informuję, że takie sytuacje mogą się zdarzyć.
sticker goTour2022 4
av 699cd7bfc6b80
⚡ 621

Odpowiedzi (15)

849
W zakładce Walki jeśli nie działa wam zmiana lub dodanie "Drużyny Walczącej" to przejdźcie na inną stronę, np. stronę główną forum a potem wróćcie znowu do Walk i powinna zadziałać. Samo odświeżenie strony nie zadziała. Znam ten błąd i z nim walczę.
sticker TR Sierra
av 699cd7bfc6b80
⚡ 621
700
av 6988f5cdbf997 Saitonashi★ 119⚡ 786🔧 Tester
Propozycja: Dorzucić znaczek płci przy nazwie Pokemona przy wymianach
sticker koreatown 1
av 6988f5cdbf997
⚡ 786
1
?d=mp grachol★ 12⚡ 6
Klikam sprawdza. Dość proste forum przypominające legendarne phpbypszemo 😀
?d=mp
⚡ 6
849
Chciałbym żeby Przemo miał takie opcje 😎
sticker rowletcd 3
av 699cd7bfc6b80
⚡ 621
849
Kochani dziękuję za pierwsze zgłoszenia błędów, które będę poprawiał w najbliższym czasie (dzisiaj w nocy najprędzej):

– Nie da się zmienić drużyny do walki? Przejdźcie na stronę główną forum i wejdźcie na walki z waszego panelu użytkownika (a nie z menu bocznego) – powinno działać.
– Nie zawsze nalicza zadania w "Przygoda" i będę to naprawiał, czasami złapanie Pokemona się nie nalicza, ale po zakupie, wykluciu, czy wymianie – nalicza się. Będę naprawiał
– Będą pokazane ikony płci przy aukcjach i wymianach

– Generowanie płci Pokemona do złapania też będzie poprawione. Nidoking już nie będzie mógł być żeński XD- Drobne poprawki w problematycznych miejscach 🙂
av 699cd7bfc6b80
⚡ 621
849
Kochani!

Na forum intensywnie pracuję nad poprawkami, by zabawa była dla was jeszcze lepsza. W Wersji 3.1 dodałem/zmieniłem/naprawiłem:
ikony płci pojawiają się na aukcjach, w sklepie i podczas wymiany
– naprawiono też, że jak wystawiacie na aukcji pokemona Alolańskiego lub z innym wariantem – to pokazuje się poprawnie

– zakładka z aukcjami przeszła zmiany i mamy nowy wygląd
płeć Pokemonów do złapania POWINNA już być ok. Ale jeszcze nie jestem pewien czy nadal nie wyskoczy wam żeński Nidoking XD
wymiana i wystawianie Unownów jest zablokowane teraz na forum.
– w PASKU BOCZNYM ekspedycje są poukładane od tej która skończy się najwcześniej do tej najpóźniejszej
– naprawiono pewien błąd w naklejkach związany z walkami i usunięto naklejkę za 60 Rare Candy (limit jest 20) oraz za naklejkę z rejestracją Pokemonów w Pokedexie.
sticker nagano 11
av 699cd7bfc6b80
⚡ 621
849
I jeszcze drobne zmiany (wersja 3.1.1)

– EKSPEDYCJE – jeśli można wysłać tylko jedną ekspedycję danego typu, to w ekspedycjach już pokazuje się "Wyprawa w toku" i nie można wysłać więcej.- Przygoda – chyba naprawiłem błąd, że po złapaniu Pokemona nie naliczało go.
av 699cd7bfc6b80
⚡ 621
700
Propozycja: Przenieść ustawienia konta (banery, pisanie Unownami etc.) do osobnej zakładki/pastylki. Powód: Ładowanie długiej listy banerów na każdej zakładce, co myślę, jest zbędne i powinno nawet optymalizacyjnie być dobre.
sticker goTour2022 4
av 6988f5cdbf997
⚡ 786
849
W przygodzie poprawiłem zadania w Rozdziale 1, odcinek 2 – nie trzeba już kluć jaj. Nie wszyscy nowi mają to odblokowane, więc to zadanie na start było nie do wykonania na początku zabawy.
av 699cd7bfc6b80
⚡ 621
849
Idąc za sugestią Saitonashiego, w profilu użytkownika pojawiły się USTAWIENIA w których są bannery, ostatnie posty, tematy, ustawienia avatara, hasła i pisanie unownami, dzięki czemu nie doczytują się na dole do każdej strony gry.
sticker secretsOfTheJungle 9
av 699cd7bfc6b80
⚡ 621
849
Forum przeszło ważną zmianę, więc oznaczam ją jako wersja 3.2. Co się zmieniło?

OD TERAZ każdy złapany, wykluty, zdobyty w jakikolwiek sposób Pokemon ma dodatkowe statystki które wpływają na jego atak i obronę bardziej niż wcześniej. To oznacza, że doszliśmy do etapu gdzie szansa na dwa takie same Pokemony tego samego typu na tym samym levelu jest teraz bardzo mała.

Pokemony "starej wersji" są teraz oznaczone specjalną ikonką jak na załączonym zdjęciu (ikonkę zmienię w inne miejsce potem).

Dzięki temu walki będą bardziej dynamiczne, a NOWO złapane Pokemony (bez znacznika) powinny być w większości silniejsze. Warto więc przemyśleć zbudowanie drużyny walczącej na nowo.
sticker mewtwo
av 699cd7bfc6b80
⚡ 621
723
av 6988838ea8ebd Bready Lover★ 142⚡ 814
A nowe Pokemony mogą się pojawiać jeszcze ze znacznikiem?
av 6988838ea8ebd
⚡ 814
849
Nie powinno być takiej opcji. Tym bardziej, że stare Pokemony mogą być z błędami i miały niepoprawne płcie.
av 699cd7bfc6b80
⚡ 621
700
Kolejna propozycja zmian ode mnie: Dodanie statystyk pokemona w jego informacjach (w tym oknie gdzie można mu lvl podbić etc.).
Powód: nie wiem któremu Raltsowi mam poziom podbić, żeby nie podbijać temu z gorszymi stratami.
sticker mankey 3
av 6988f5cdbf997
⚡ 786
849
Wrzuciłem aktualizację, którą zaproponował Saitonashi. Wartość ataku i obrony pokazuje się teraz w menu Pokemona w drużynie.
sticker mewtwo
av 699cd7bfc6b80
⚡ 621

WAW Pokemon

WAW Pokemon to prawdopodobnie największy i najlepszy polski serwis fanowski, całkowicie poświęcony światu Pokémon. Znajdziesz u nas bazę kart Pokémon Pocket, a także wywiady, czy felietony. Piszemy nie tylko o grach, ale też o zabawkach, książkach i karciance Pokémon. Od lat tworzymy miejsce, które łączy społeczność Trenerów Pokémon w Polsce i dostarcza im najbardziej aktualnej i kompleksowej wiedzy.

wersja 8.15.1
WAW Pokemon działa od 22.04.2014 r.
Kontaktz nami

Współpraca

Pokemon Special

Serwis prowadzi vulpister – tiktok.com/vulpister × vulpi.pl